Webinar Slimme Zorg Estafette

Over slim gebruik van data in de huisartsenpraktijk

Betere zorg voor patiënten met hart- en vaatklachten door slim gebruik van data in de huisartsenpraktijk. Huisarts Huug van Duijn en cardioloog Douwe Atsma vertelden meer over de lopende projecten van Gezonde zorg, Gezonde regio tijdens een kort webinar op vrijdag 12 februari 2021.

Het webinar is inmiddels terug te kijken via Vimeo.

Het webinar werd georganiseerd in het kader van de Slimme Zorg Estafette om ervaringen te delen over innovatie en slimme zorg.

Het programma Gezonde zorg, Gezonde regio gebruikt bestaande data om de juiste zorg op de juiste plek te kunnen (blijven) geven. De lopende projecten bij huisartsen in de regio Zuid-Holland Noord zijn gericht op patiënten met hart- en vaatklachten.

De huisartsen maken gebruik van protocollen en extra kennisregels in het Huisartsen Informatie Systeem (HIS) om patiënten beter door te verwijzen. Op die manier worden onnodige verwijzingen voorkomen en krijgen patiënten eerder duidelijkheid over hun kwaal.  En worden huisartsen ondersteund bij het uitvoeren van de transmurale afspraken.

Van Duijn en Atsma vertelden tijdens het webinar over de achterliggende aanpak, de ervaringen tot nu toe en de bruikbaarheid voor andere huisartsenpraktijken.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Gezonde zorg, Gezonde regio.

Visual webinar Slimme Zorg Estafette